Vi är din brandskyddskonsult!

Våra främsta arbetsuppgifterna är konsultation, konstruktion, projektledning samt utredningar av sprinklersystem.

BST-gruppen förvärvar K-TEK och förstärker sina konsulttjänster inom sprinklerprojektering

Medarbetare hos K-TEK

Nu står det klart att BST-gruppen förvärvar sprinkler-, besiktning- och brandkonsultbolaget K-TEK AB. I och med förvärvet förstärker gruppen sina konsulttjänster samtidigt som man befäster den marknadsledande positionen inom sprinklerprojektering.

BST-gruppen har utökats med K-TEK som specialiserar sig på sprinklerkonsulting samt tjänster inom brandkonsulting och besiktning. Bolaget certifierades hos Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC) som besiktningsfirma (2019) och sprinklerkonsultfirma (2021). K-TEK består idag av sju medarbetare och har kontor i Västerås och Åkersberga. 

- Det känns jätteroligt att bli en del av BST-gruppen som vi ser som ett bolag med stark framåtanda och med en stor kunskapsbank inom sprinkler och brand. Det känns som ett naturligt steg i vår utveckling att komma in i ett större sammanhang, vilket vi tror kan utveckla såväl våra affärer som våra medarbetare, säger Lars-Åke Kull, VD K-TEK.

- Vi är mycket nöjda med att kunna knyta ytterligare ett framgångsrikt konsultbolag till BST-gruppen. Det är imponerade att K-TEK på så pass kort tid har tagit sin affär vidare, från ren sprinklerkonsulting till att även innehålla besiktnings- och brandingenjörstjänster, samtidigt som K-TEK lyckats certifiera sig som en av de få sprinklerkonsultfirmorna i Sverige, säger Peter Bühler, VD för BST-gruppen. 

Maila oss